Bilder fra Kvinnekonferansen 2014

En begivenhetsfull dag med sterke historier og sterke personligheter! Årets konferanse gir oss én sprek Lofotfrelst friskus, én ung sterk stemme, én sykdomsfri kalenderpike og én ærlig, ukjent livshistorie. Lars Bremnes bergtok publikum med sine fine viser.

En kulinarisk henrykkelse utfoldet seg på restaurant Du Verden i form av spennende tapas og bobler i glassene!

Vi gleder oss allerede til neste års konferanse!

 

 

Liv Kari Antonsen forteller rørende om sykdommen- og om å bli frisk!  Marit Adeleide Andreassen deler sine erfaringer med en sår ærlighet til et rørt publikum
Liv Kari Antonsen forteller rørende om sykdommen- og om å bli frisk!
Marit Adeleide Andreassen deler sine erfaringer med en sår ærlighet til et rørt publikum

 

 

 

Fyrverkeriet Kristin Folsland Olsen forteller om sine spennende turer og tror du ikke hun har laget en fengende rap´! Faten Mahdi Al-Hussaini har opplevd mer enn de fleste jevnaldrene!
Fyrverkeriet Kristin Folsland Olsen forteller om sine spennende turer og tror du ikke hun har laget en fengende rap´!
Faten Mahdi Al-Hussaini har opplevd mer enn de fleste jevnaldrene!

 

Det ble også tid til mingling!
Det ble også tid til mingling!

 

 

Lars Bremnes leverer stemningsfulle viser
Lars Bremnes leverer stemningsfulle viser

 

 

Fornøyde arrangører; Svolvær Soroptimistkulbb, Norske Kvinners Sanitetsforening og SALT
Fornøyde arrangører; Svolvær Soroptimistklubb, Norske Kvinners Sanitetsforening og SALT

Alle bilder er tatt av Ingvild Warholm

 

 

Har du husket å sikre deg billett til årets kvinnekonferanse?

Billetter kjøper du på www.luftundervingene.no eller www.lofotenkulturhus.no

Ønsker du å betale dine billetter med faktura? send en e-post til post@luftundervingene.no eller ring 41449613 så ordner vi det!

Vi sees på konferanse!

Screenshot 2014-10-08 13.18.41

 

Faten Mahdi Al- HussainiFaten-1-

Vi er ydmyk, glad og stolt når vi nå kan fortelle at sterke, modige og dagsaktuelle Faten Mahdi Al- Hussaini kommer til Svolvær!

19 år gamle Faten var en av initiativtakerne til demonstrasjonen mot terror og islamistisk ekstremisme som samlet 5000 nordmenn – blant dem toppolitikere og minoritetsledere – i Oslo sentrum i slutten av august. Faten har høstet mye ros for  modig bruk av sin stemme deriblant fra statsminister Erna Solberg! Faten kommer til oss for å fortelle om friheten til å si hva man mener. Vi ser med glede frem til å lære mer om denne uredde unge kvinnen.

Faten 2

 

Liv Kari Antonsen                        Damene 10

Foto: Brynjar Erdahl

Vi kan stolt meddele at initiativtakeren bak fotokunstprosjektet «Kalenderpikene – mer naken enn naken» Liv Kari Antonsen kommer til årets Kvinnekonferanse.

Da Liv Kari Antonsen fikk diagnosen brystkreft i mars, ble livet umiddelbart snudd på hodet. Fra å være en person med mange jern i ilden, var det nå den tøffe og lange sykdomsbehandlingen som ble jobben. Å sette livet på vent var ikke et alternativ, for alene med ansvaret for sin 6- årige sønn kunne hun ikke gå i dvale og vente på at det hele skulle gå over. Hun valgte i stedet å gjøre det motsatte i den fasen i livet der hun følte seg mer naken enn naken. Liv Kari kommer til Kvinnekonferansen for å fortelle oss om det kan ligge noe frihet i en så fastlåst og alvorlig livssituasjon?

ProfilbildeBillettsalget er i gang!

Kjøp dine billetter på www.luftundervingene.no eller www.lofotenkulturhus.no

 

Lars Bremnes

Lars Bremnes 2014 IMG_2149-1 kopi

Med et nytt album i bagasjen kommer Lars Bremnes til Svolvær og til kvinnekonferansen lørdag 1.november. Artisten fra Svolvær har i 20 år gledet landet med sine sanger og dette er hans 7. utgivelse.  Albumet «Himmel nok tel alle» rommer sanger som spenner fra erotikk til politikk med Lars originale melodier i sentrum. Bandet består i tillegg til Lars på sang og gitar av produsenten og gitaristen Georg Buljo på gitarer og diverse perkusjon, Kjetil Dalland på bass og Trond Augland på trommer.

Vi gleder oss til å høre de nye sangene i gnistrende live-versjon i et program som også har rom for noen av Lars´ perler fra tidligere.

 

Marit Adeleide Andreassen

Marit Adeleide Andreassen

Marit Adeleide Andreassen er skuespiller, sanger og Svolværjente, for de fleste er hun kjent gjennom teater, tv, radio og film. Marit kommer til Svolvær for å fortelle historier fra hennes virkelighet. Skuespillerbransjen er et minefelt av konkurranse og sammenligningskultur, Marit forteller oss om friheten til å tørre å være seg selv! Vi ser frem til et inspirerende og humoristisk møte med Svolværjenta.

 

Kristin Folsland Olsen

DCIM100GOPRO

Vi kan stolt meddele at den Lofot-elskende friluftsentusiasten  Kristin Folsland Olsen kommer til årets kvinnekonferanse. Kristin digger fjell og hav, høy sol og frisk luft. Hun har gjennomført flere lengre skiekspedisjoner, deriblant sammen med jentegjengen ”Baffin Babes”. Drammensjenta synes at Lofoten er den aller fineste plassen i hele verden, og har derfor slått seg ned i Henningsvær. Der er det enkelt å ta steget over dørstokken og komme seg ut på tur i hverdagen. I tillegg til å jobbe med foto, film og skriving, holder Kristin motivasjonsforedrag hvor det å inspirere andre til å gjennomføre sine egne drømmer er en av målsetningene. Vi gleder og til å høre Kristins friske foredrag om friheten til å ta utradisjonelle valg!

Kvinnekonferansen i Lofoten 2013!

Lørdag 16. november gikk årets kvinnekonferanse av stabelen! I år kan vi skilte med deltagerrekord og 270 kvinner i alle aldre så til å kose seg med et variert og spennende program. Et knippe velutvalgte kvinnestemmer gav på hver sin måte flotte bidrag til konferansen! Konferansen gav rom for latter og gråt, tid til ettertanke og insporasjon, og ikke minst sosialt, faglig og gastronomisk påfyll! Årets konferanse hadde en feiende flott festmiddag med taler, revyinnslag og kulturelle innslag, som satte et verdig punktum for en flott dag med feminint fortegn!

Vi ønsker å takke alle deltagere, sponsorer og samarbeidspartnere! Vi gleder oss allerede til neste år og har mange spennende navn og idéer på blokka. Mens vi venter på neste års konferanse kan vi mimre med flotte bilder tatt av Lise Maria Strømqvist.

Maria_Mette
Mette Yvonne Larsen forteller sterkt om det å være andres stemme.
Professor Maria Strømme er en god formidler av fremtidens uante muligheter innen nanoteknologi

 

 

Fra Lise_til rapport
Kari Schibevaag forteller levende om det å ta utradisjonelle valg og følge drømmen sin. Prost Ann Helen Fjellstad Jusnes oppfordrer alle kvinner til å heve stemmen! Selam Sertsu fra Somalia og Leyla Alasow fra Eritrea forteller om forskjeller mellom Norge og sine hjemland.

 

Kristin Risan får Kongens fortjenestemedalje for sin kunsformidling. Steningsbilde fra pause i foajéen. Arrangørene ønsker velkommen!
Kristin Risan får Kongens fortjenestemedalje for sin kunstformidling. Stemingsbilde fra pause i foajéen. Arrangørene ønsker velkommen!

 

Kari Bremnes trollbinder publikum!
Kari Bremnes trollbinder publikum!

 

 

 

Konkurranse!

Kjenner du noen som fortjener litt luft under vingene?

Kvinnekonferansen  kjører i samarbeid med Thon hotel Lofoten og Lofoten Medi Spa en konkurranse der du kan foreslå en som er med i trekningen av en flott konferansepakke som inkluderer deltagelse på Kvinnekonferansen, SPA-behandling, festmiddag og overnatting i flotte omgivelser! Se annonse for flere detaljer. Trykk på annonsen, så blir den større!

luft-under-vingene-facebook

 

 

 

Et riktig så friskt pust flyr innom Kvinnekonferansen; den Lofot-elskende profesjonelle kiteren Kari Schibevaag har definitivt luft under vingene! Kari vil dele sine erfaringer om tøffe karrierevalg og en utradisjonell livsstil som sender henne ut på de store verdenshav!

Kari Schibevaag med Lofot-luft under vingene!
Kari Schibevaag med Lofot-luft under vingene!

 

Ann Helen Fjellstad Jusnes er prost i Lofoten og tidligere ordfører i Flakstad kommune. Ann Helen er opptatt av kvinners likestilling i kirke og samfunn. Hun kommer til Kvinnekonferansen for å snakke om sine erfaringer med å bruke sin egen stemme og oppfordre andre kvinner til å bruke sin stemme.

Ann Helen Fjellstad Jusnes kommer til Kvinnekonferansen!
Ann Helen Fjellstad Jusnes kommer til Kvinnekonferansen!

 

 

Vi er så heldige å få enda en Lofotkvinne til Kvinnenkonferansen i Lofoten 2013!

Mette Yvonne Larsen har måttet ta mange vanskelige avgjørelser som profilert forsvarer. Hun gir andre en stemme og jobber for rettferdighet.

Mette Yvonne Larsen

 

Kvinnekonferansen kan stolt meddele at Kari Bremnes kommer og vil gi konferansedeltakerne en annerledes opplevelse der historien om kvinneskjebner står i like sterkt fokus som sangene de har gitt inspirasjon til.

Mer informasjon om tematikk og øvrig program legges ut fortløpende! Billettsalget er åpnet og billetter kan bestilles via Lofoten kulturhus sine sider http://lofotenkulturhus.no/luft-under-vingene-kvinnekonferansen/

Vi er så heldige å få Lofot-kvinnen og professor i nanoteknologi, Maria Strømme, til Kvinnekonferansen!
Hun kan meddele at hun gleder seg til å fortelle sin historie; om de valgene hun har tatt og hvor disse har ført henne.

Professor i Nanoteknologi, Maria Strømme, kommer til Kvinnekonferansen!

HOLD AV DATOEN!  Lørdag 16. november braker det løs!

Vi vil legge ut  mer informasjon fortløpende. Gled dere!

 

 

Kvinnekonferansen i Lofoten 2012

Årets kvinnekonferanse gikk av stabelen lørdag 13.oktober! Dette ble en flott samling av inspirerende og rørende historier, sosialt samvær, god mat og latterfulle øyeblikk! Vi har fått gode omtaler og tilbakemeldinger fra deltagerene. Dette varmer og vi gleder oss allerede til neste konferanse. I mellomtiden kan dere mimre til bildene. For flere bilder, se vår Facebookside. Vi takker alle arrangører, samarbeidspartnere og våre konferansedeltagere. En stor takk til Lise Maria Strømqvist for kjempefine bilder!

Arrangørene ønsker velkommen.
Anne Karin Nygård forteller om etableringen av NKS´søsterorgansisasjon i Etiopia.
Elaine Eksvärd lærer konferansedeltakerene å «Snacka snyggt».
Vår dyktige konferansier takker Liv Handeland for et inspirerende foredrag og for det viktige arbeidet soroptimistene gjør for kvinner i Moldova.
Ordfører Grete Ellingsen fra Sortland leverer!
Flotte Lofotdamer!
Anna Kajander synger seg inn i alles hjerter med egenkomponerte sanger!

 

 

Kvinnekonferansen i Lofoten 2012

Hold av datoen! Alle kvinner i alle aldre inviteres til årets inspirasjonsdag;en nyttig, kraftfull begivenhet som går av stabelen i Lofoten kulturhus lørdag 13 oktober!

Under «program» finner du nå detaljert program!

 

Marion Frantzen

Marion Frantzen er gründer på Unstad. Til den vakre og forblåste stranden med de flotte bølgene valfarter surfeentusiaster fra hele verden. Marion vil fortelle oss sin og Unstads historie om bølgeKRAFT og at ting kan gå i BØLGER!

 

 

 

Hilde Hovde

Henningsværjenta Hilde Hovde er daglig leder på Hovde Maritim AS. Hilde vil dele sine tanker og erfaringer som kvinnelig leder i en mannsdominert bransje.

 

Anna Kajander

Stjerneskuddet Anna Kajander kommer til Kvinnekonferansen! Vi ser frem til en stemningsfull minikonsert. Gled dere!

 

 

 

Liv Handeland

”Håpet er en våken drøm – et verdig liv for unge kvinner i Moldova”.  Liv Handland er prosjektleder for Soroptimistenes prosjekt i Moldova. Liv vil gi oss skildringer fra arbeidet som gjøres for å gi unge kvinner i Moldova en større sjanse til å velge utdanning og forhindre menneskehandel som dessverre er svært utbredt her.

 

 

Lena Amalie Hamnes er årets konfransier!

Lena Amalie Hamnes er årets konfransier!

Lena Amalie skal lede oss gjennom årets konferanse og sørge for at det går en rød KRAFTlinje gjennom hele konferansen!

 

 

Grete Ellingsen

Grete Ellingsen er ordfører i Sortland kommune og kommer til Kvinnekonferansen. Med ordførerkjede rundt halsen og KRAFTben i nesa vil Grete dele sine erfaringer med oss! Vi gleder oss!

 

Merete Mandt Larsen kommer til Kvinnekonferansen!

Lofotkraft ønsker å fokusere på unge kvinner i forhold til valg av realfag, og vil med dette motivere og oppmuntre unge kvinner i Lofoten til å ta utdannelse som ingeniør. Vi mener bransjen går en spennende fremtid i møte og vil kunne være et faglig utfordrende og inspirerende yrkesvalg. Kan vi bidra til dette og til at kvinner bosetter seg i Lofoten, vil det være en vinn-vinn situasjon for oss, kvinnene og vårt lille samfunn. Merete Mandt Larsen vil fortelle oss om Lofotkrafts KvinneKRAFT-visjon!

Anne-Karin Nygård kommer til Kvinnekonferansen!

Anne-Karin Nygård er generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening

Anne-Karin er generalsekretær i Norske Kvinners Sanintetsforening. Hun vil fortelle oss om NKS internasjonale arbeid og etableringen av en søsterorganisasjon i Etiopia. Helseforholdene i Etiopia kan sammenlignes med forholdene vi hadde i Norge for 100 år siden. HandleKRAFTige kvinner i «Women´s Health Association of Ethiopia» arbeider for å forbedre kvinners liv.

 

 

 

 

 

 

Damene i «Hælsikes Kvinnfolk» avfyrer KRAFTsalver under Kvinnekonferansen i Lofoten, lørdag 13 oktober. Kvinnekonferansen tilbyr gunstige konferansepakker med revy. Se de ulike billetttypene i margen til høyre.

Hælsikes Kvinnfolk kommer til Kvinnekonferansen!

 

 

 

 

 

 

Kvinnekonferansen i Lofoten 2012

Nå er billettene lagt ut! Løp og kjøp!

Det spennende programmet legges ut om kort tid. Gled dere!

 

Kvinnekonferansen i Lofoten 2012

Hold av datoen! Alle kvinner i alle aldre inviteres til årets inspirasjonsdag;en nyttig, kraftfull begivenhet som går av stabelen i Lofoten kulturhus lørdag 13 oktober!

Elaine Eksvärd er en ung, flott retoriker fra Sverige. Hun er en ambassadør for ordets kraft og vil inspirere oss til å ”snacka snyggt” og lære oss om hersketeknikker, gi gode råd og tips til å håndtere konfrontasjoner, samt hvordan føre gode samtaler. Hun er rikskjendis i Sverige og har nylig gitt ut sin tredje bok. Elaine gir oss et nyttig verktøy til bruk i arbeidslivet så vel som hjemme. Gled dere!

Elaine snakker «snyggt»

Vi er så heldige å få ”Hælsikes kvinnfolk”s strålende revy inn i årets program. Deres revy vil bidra som et lett og muntert utropstegn!

I år samarbeider vi også med Lofoten Suite Hotel (post@lofoten-suitehotel.no). Det vil bli lagt ut billetter og totalpakker med konferanse, revy og overnatting i september.

 

 

 

Luft under vingene 2011

La deg inspirere, les om fjorårets arrangement:

Luft under vingene, lørdag 15. oktober 2011

Luftige svev og høy stemning under årets konferanse

Konferansen Luft under vingene samlet 130 kvinner fra hele Lofoten til en storslått, inspirerende og sosial begiventhet den 15. oktober i år. Arrangementet var på alle måter vellykket, skal vi tro tilbakemeldingene fra de deltkanende kvinner. «Hva var det beste med arrangementet?» spurte vi, «Absolutt alt!» svarte en av deltakerne. Dagsprogrammet var spekket med interessante foredrag, kvinneportrettene «Valg og Vilje» og som avslutning ble vi underholdt av Marianne Beate Kielland i storform.

Vakre og underholdende sanger servert av Marianne Beate Kielland og Knut Kirkesæther. Foto: Linn-Eva Sæther

Programmet under festemiddagen var ikke annonsert på forhånd og det var nok mange som lot seg rive med av trompetfanfarer, revyinnslag med Harald Varvik Johnsen og en hyllest til mannen fra Sissel Solhaug og en hyllest til kvinnen av Anne-Linn Nygård. Hege Hov ledet oss gjennom festaftenen med sin varme tilstedeværelse godt hjulpet av en trekkspillende Terje Brun. Svolvær Soroptimistforening, Svolvær Sanitetsforening og SALT takker alle deltakere og bidragsytere for en minneverdig opplevelse!

Festmiddag i Storemolla. Foto: Linn-Eva Sæther

Les nyhetssak om kvinnekonferansen i Lofotposten:

Oppslag i Lofotposten

Mona Halvorsen

Se oppslag om Mona Halvorsen i Lofotposten

Mona Halvorsen kommer til kvinnekonferansen «Luft under vingene». En utradisjonell og fargerik kvinne med et stort hjerte kommer til Lofoten kulturhus for å inspirere og begeistre kvinner i alle sjangre.

Foto: Paal Audestad

Halvorsen er kjent som vokalist av punk-bandet Meduza og er tidligere redaktør av magasinet Alle menn.  Hun er en gründer og driver cateringfirmaet Stunt Squad, gatekjøkkenet Royal Junk og kafeen Royal Revolver. Det er med stor forventning vil ønsker Mona Halvorsen velkommen til «Luft under vingene» 2011!

Hege Hov

Lofotens egen Hege Hov skal være vår konferansier under festmiddagen «Et Livsbejaende Måltid». Hege Hov har gledet oss med forfriskende sanger under de to foregående kvinnekonferansene, og i år tar hun roret i egne hender og leder oss stødig gjennom kveldes bravader.  Her blir det god bør og en frisk seilas!

Foto: Espen Mortensen

Påmeldingen er åpnet!

Hurra, påmeldingen til årets konferanse er herved åpnet! Løp og kjøp billetter til «Luft under vingene» og bli en del av en opplevelse du sent vil glemme. Vi har laget et godt tilbud for deg som velger å bli med oss på både dagprogrammet og festmiddagen, men det er også mulig å bestille billett til enten dagprogrammet eller middagen.

I tillegg til hovedprogrammet legger vi i år opp til en «Stemningssafari» til Storvågan i pausen mellom dagprogrammet og festmiddagen. Her kan du velge mellom «Ren nytelse» med badstue og stamp på Nyvågar rorbuhotell og «Kultursafari» med omvisning på Galleri Espolin og Akvariet.

Billettpriser:

Full konferansepakke: Inkluderer dagprogram og festmiddag: 1400 kroner

Dagprogram: Inkluderer lunsj, kaffe og småmat: 800 kroner

Festmiddag: Treretters middag med trestjerners program: 800 kroner

Et livsbejaende måltid

Vi dekker til fest i Storemolla serverer et måltid du sent vil glemme. En utsøkt tre retters middag akkompagneres av et trestjerners program med fanfare, festligheter, allsang og visesang. Vi lar heller ikke anledningen gå fra oss til å hylle kvinnen, mannen og selve livet. Velkommen til ET LIVSBEJAENDE MÅLTID.

Kjersti Andvig

Kjersti Andvig har gjort seg bemerket med en rekke kunstinstallasjoner nasjonalt og internasjonalt. Hennes mest kjente verk er en dødcelle, strikket i full størrelse. Mange lofotinger vil også huske hennes legoinnstallasjon i Sentrumsbygget.

Andvig er aktuell som utstiller under årets LIAF. Til oss kommer hun for å gi oss glimt fra sin kunst og for å snakke om hvordan hennes oppvekst i Lofoten har påvirket valgene hun har tatt senere i livet. Velkommen til et innholdsrikt og utfordrende foredrag!

Cathrine Søberg

Det er med stor glede vi annonserer den første foredragsholderen under «Luft under vingene» 2011; Cathrine Søberg, den norske representanten for den internasjonale bevegelsen «Pippipower» kommer til oss. Kanskje har vi alle noe å lære av den uredde, kreative og fargerike jenta som til og med kan løfte en hest?

Cathrine Søberg skriver på sin hjemmeside www.pippikraft.no:«Det lever en Pippi i oss alle. Hos noen er hun synlig fordi de tør å bryte barrierer, gjøre valg og leve ut egne drømmer. Det handler om å ta seg selv på alvor, og favne alt det vi tror på vågemotet, kreativiteten, utforskertrangen, lekenheten og den indre styrken. Det handler om å ta i bruk den indre kraften. Pippi kan lære oss å være tro mot oss selv. Hun løfter ting som er større enn seg selv. Det kan vi alle klare om vi forløser vår energi.»


Velkommen til årets kvinnekonferanse i Lofoten Kulturhus!
Du kan bestille nyhetsbrev eller følge arrangementet på facebook.

Luft under vingene 2010

Lofoten Kulturhus, lørdag 16. oktober 2010

Konferansen med over to hundre deltakere ble svært vellykket med mange entusiastiske tilbakemeldinger. Evalueringen viser at 98% av deltakerne kan tenke seg å komme igjen til et nytt arrangement neste år.
Kvinnekonferansen artikkel i Lofotposten

Her kan du laste ned Marit Breiviks innledninger og en del bakgrunnsstoff:

Lofoten Energisirkel KVALIFIKASJON Personlige fokusområder Personligefokusområder trener
Team AKRONYM Teamorganisering Norsk Håndballs erklærte verdier

Gjensyn med Makalausruta:
Åpning og reiserute (ikke selve filmsnuttene)

Takk til alle som bidro til gjennomføringen av arrangementet!!